Kodėl „Labaiteatrui“ skaičius 2 yra laimingas?

2016 m. rugpjūčio 31 d.

„Labaiteatras“, kuriantis visai šeimai, skaičiuoja paskutiniąsias antrojo vasaros teatrinio sezono akimirkas ir, jau rugsėjo 1 dieną švęsiantis antrąjį gimtadienį, pristato vaizdų klipo serialo „3P SHOW“ antrąją dalį. Bet tai dar ne visi su skaičiumi 2 susiję faktai, lydintys visai šeimai kuriantį teatrą.

„Skaičius du mums šiuo metu yra išties laimingas: per vasarą savo gerbėjus pakvietėme į dviejų teatralizuotų koncertų premjeras: suaugusiems – „3P SHOW“, o vaikams – „Kai užaugsiu, būsiu…“ Šiuo metu baigiame antrąjį vasaros sezoną, o rudenį pasitiksime užpūsdami dvi žvakutes ant „Labaiteatro“ gimtadienio torto“, – sako teatro įkūrėja režisierė Agnė Sunklodaitė.

Visiems gerbėjams paruošta ir dovana – vaizdo klipų serialo „3P SHOW“ antrasis klipas, pirmoji serija „Na tai kas, kad smirdi”. Pirmajame, anonsiniame klipe „Ką tu dirbi“ buvo pristatyti pagrindiniai personažai, o dabar pradedama pasakoti visa istorija, savaip interpretuojant pasaką „Trys paršiukai“. Šioje serijoje kūrėjai ironiškai pažvelgė į šių dienų aktualijas ir apdainavo Petro Paršo kiaulišką svajonę – gaminant ir pardavinėjant mėšlą, tapti glamūrinių žurnalų viršelių puošmena, raudonojo kilimo pažiba, moterų numylėtiniu ir net politikos elito atstovu. „Mes truputį sutirštinome spalvas. Puikų humoro jausmą turintys teatro gerbėjai tikrai atpažins ir šių dienų Lietuvos realijas. Pabandėme į kasdienes negandas pažvelgti kūrybiškai, šiek tiek ironiškai“, – sako Petro Paršo vaidmenį sukūręs aktorius Vytautas Rašimas.

Pagrindinis antrosios serijos „Na tai kas, kad smirdi“ herojus – verslininkas Petras Paršas, prekiaujantis mėšlu, paskendęs savo iliuzijose ir svajonėse tapti nerealiai turtingu ir galingu verslo bei politikos banginiu, kurį nuolatos lydi minios gerbėjų, kiekvieną jo žingsnį seka žurnalistai, o koja žengia tik raudonu kilimu. Visgi atsikvošėjęs Petras Paršas supranta, kad jo nūdiena – ne tokia šviesi. Tačiau, kad ir koks mėšlinas reikalas būtų, viltis sutikti tikrąją meilę – gyva. Atsitiktinai, o gal ir ne, nuošalaus kelio pakraštyje Petras Paršas sutinka Dalią Kriuksaitę, kuri jam visiškai „nurauna stogą“. Bet tai jau kitos vaizdo klipų serialo dalies istorija. „Į šią linksmą vasarinę avantiūrą jau įsitraukė ir kai kurie „Labaiteatro“ draugai bei gerbėjai. Jie su mielu noru sutiko tapti aktoriais ir nusifilmavo antrojoje dalyje. Ačiū visiems, kurie prisijungė ir kartu su mumis leido laiką filmavimo aikštelėje, o taip pat ypatingai ačiū klipą filmavusioms, montavusioms „Nepilko vilko“ merginoms“, – sako serialo sumanytoja Agnė Sunklodaitė.

Pats teatralizuotas koncertas suaugusiems „3P SHOW“ pasiekė žiūrovus vasaros pradžioje, o mažieji žiūrovai gavo puikią galimybę „pasimatuoti“ būsimą profesiją, stebėdami teatralizuotą koncertą „Kai užaugsiu, būsiu…“, kurio premjera įvyko liepos 17 dieną. Gaisrininko, virėjo, kosmonauto ir kitas įdomias profesijas vaikams išbandyti padeda aktoriai Mindaugas Ancevičius ir Eimantas Bareikis. „Aš vaikystėje svajojau būti popiežiumi, – prisipažįsta M. Ancevičius. – Mano scenos draugas – deimantų ieškotoju, tad ir savo vaikystės svajones mes perkėlėme į sceną. O smagiausia, kad žaisdami drauge mes užmezgame smagų dialogą tarp skirtingų kartų“.

Švęsdamas antrąjį gimtadienį ir pakeldamas trečiojo teatrinio sezono uždangą, „Labaiteatras“ spalio viduryje žada pakviesti į neeilinę ir labai rimtą premjerą – spektaklį kūdikiams „Kas čia?“. „Mes mėgstame iššūkius, todėl dabar kuriame spektaklį vaikams iki dviejų metų – štai dar vienas skaičius du, – juokiasi teatro vadovas ir būsimo spektaklio muzikos autorius Deividas Gnedinas. – Tikimės, kad kartu su aktore Joana Čižauskaite ir patys mažiausieji atras nuostabią teatro kalbą“.

0

Krepšelis