„Labaiveidai” – „Nepilkas Vilkas”

2018 m. birželio 3 d.

Kas yra “Nepilkas Vilkas” ?

Nepilkas Vilkas”- tai dviejų studijų draugių sukurtas vizualinės komunikacijos duetas. Užsiimame video bei foto kūryba. Mūsų duetas mums – galimybė vienai kitą papildyti, drauge surasti išraiškos priemones, tinkamai pasirinkti kūrybos įrankius ir tuo pačiu būti laisvomis asmenybėmis bei realizuoti save.

Kas svarbiau jūsų komandoj video ar fotografija?

Esame skirtingų charakterių, tačiau dažnai mums aktualios tos pačios problemos, kurias išreiškiame mums priimtinesne vizualine forma. Atitinkamai realizacijai priimtinesnė atitinkama forma, tad nei foto nei video išskirti negalėtumėme.

Kas už ką komandoje esate atsakingos?

Laikui bėgant daug dalykų susidėliojo natūraliai. Už komunikaciją labiau yra atsakinga Eglė, už buhalterinius niuansus – Paulina. Bet daug ką darome kartu : einame į susitikimus, kuriame, keliam tikslus, ieškome naujų projektų ar idėjų, o jei veikiame atskirai, dalinamės mintimis. Stengiamės visuomet išlikti tvirtu duetu.

Ar dabartinis jūsų užsiemimas buvo gyvenimo tikslas/svajonė?

Eglė: Mano svajonė nuo mokyklos laikų buvo būti fotografe, bet dvyliktoje klasėje mano mentorius man patarė pabandyti platesnes studijas, kurių metu ir susitikome su Paulina. Šis mano pasirinkimas nė kiek manęs nenuvylė, nes galiu prisiliesti ir prie fotografijos, ir atradau video, kuris taip pat mane labai “veža”. Supratau, kad vizualinė komunikacija yra mano ,,arkliukas”.

Paulina: Aš gyvenime visuomet kovojau su savo noru daryti vienu metu daug skirtingų dalykų, o renkantis gyvenimo kelią norėjau būti ir architekte, ir politologe, ir tiesiog klajūne, bet labiausiai norėjau kurti, tik visai ne su multimedijomis susijusius menus, o veikiau ką nors labiau klasikinio: paskutinis mano noras buvo būti skulptore, tačiau nusprendžiau rinktis inovatyvesnes studijas, kurios būtų laisvos ir mažiau apibrėžtos. Labai džiaugiuosi šiuo sprendimu, nes gavau visišką laisvę sugalvoti savo kelią ir atrasti man įdomius dalykus. Prieš studijas nelabai ką gebėjau nuveikti su kompiuteriu, o kameros rankose nebuvau laikiusi. Tai, ką veikiame dabar yra labai graži kelionė ,kuri vis tobulėja, kinta ir auga kartu su mumis. Manau, einame gan kryptingu keliu ir tuo mėgaujamės. Kasdien pasiekiame kokį nors tikslą, o tuomet svajojame toliau.

Video ar fotografija šiuo metu pelningiau?

Sunku lyginti. Video yra pelningiau, bet ir darbo turime daugiau. Fotografija- mažiau pelninga, bet darbai atliekami daug greičiau.

Kokį keisčiausią foto arba video užsakymą teko daryti?

Vieną kartą teko filmuoti silkių fabriko gimtadienio vakarėlį. Buvo keistai juokinga patirtis. Fabrike sklandė silkės kvapas, o žmonės laimingi kilnojo korteles su gimtadieniniais palinkėjimais….

Kokio keisčiausio foto arba video užsakymo teko atsisakyti?

Eglė : sykį esu gavusi užsakymą fotografuoti pusnuoges moteris su pjūklais kalendoriui, bet šios garbės atsisakiau …

Ar galite atlikti užsakymą tik dėl pinigų, bet be jokio kūrybinio džiaugsmo?

Sunku kažką padaryti gerai, jei tuo netiki, bet kartais tenka arba patikėti, arba padaryti taip, kad patikėtų, jog patikėjome. Prieš atstumdamos projektus labai apsvarstome. Kartais iš to gali gautis geri dalykai. Manau dar turime paaugti, kad galėtume vien tik pačios rinktis projektus.

Kokios klaidos turėtų nedaryti žmogus pirmą kartą filmuojantis/fotografuojantis spektaklį, video klipą, renginį?

Svarbiausia visada pasitikrinti garso įrašymą, turėti su savimi pakankamai pakrautų baterijų bei atsarginių atminties kortelių. Kartais pravartu turėti papildomos technikos, arba negailėti pinigų ir pasisamdyti papildomą komandos narį. Taip pat nuolatos reikia tikrinti kaupiamą medžiagą, ar ji atitinka iš anksto keliamus reikalavimus. Visada su savimi turėkite juodos izoliacijos, nes ji dažnai gali pagelbėti daugiau nei tikitės ! Sukurkite puikią darbinę atmosferą, tikėkite savimi, tačiau nepervertinkite .

Kokį brangiausią profesinį daiktą teko įsigyti?

Tai – mūsų fotoaparatai, kompiuteriai. Pakankamai brangi ir greitai senstanti technika. Mes visada “už”, jei kas nors nori investuoti į “Nepilko vilko”  komandą …

 

Ar galima su telefonu padaryti profesionalią, profesionaliai atrodančią nuotrauką?

Tikrai taip!

Kaip ją padaryti? Keli patarimai.

Visada atkreipkite dėmesį į menkiausias detales, kiekviena jų turi turėti svarią buvimo kadre priežastį.

Ar galima su telefonu nufilmuoti profesionalų, profesionaliai atrodantį video klipą?

Žinoma galima.

Jei taip, tai keli patarimai.

Reikia pasirinkti atitinkamą temą, telefoną, jo kokybę panaudoti kaip stilistinę priemonę ir filmuoti. Visa kita – svarbios smulkmenos, kurios sudarys visumą.

Ar pykstatės profesiniais klausimais?

Kaip ir visur, taip ir darbe atsiranda dalykų, dėl kurių pasipykstame. Ankščiau daugiau tylėdavome ir laukdavome kol koks nors nepasitenkinimas praeis, dabar viską pasisakome, taip išlaikome gerus tarpusavio santykius ne tik kaip kolegės, bet ir kaip draugės. Manau svarbu išmokti nemaišyti šių dviejų dalykų. Abi manome, jog reikia ieškoti kompromiso, spręsti iškilusias problemas, šnekėtis. Kiekvienas žmogus yra skirtingas ir reikia išmokti tvarkytis su išankstiniu nusistatymu. Tai yra sudėtinga, tačiau pasiekiama. Viską meta tik silpniausi.

Ar geras video montuotojas jau gali būtį režisierius?

Manau, kad nedažnai taip nutinka. Vis dėlto tikrai geri montuotojai dažnai tampa techniniais- ne kūrybiniais- darbuotojais, o režisierius turi gebėti mąstyti apie viską: ir apie techniką, ir apie siužetą, ir apie aktorius, dekoracijas ir t.t. Viskas labai priklauso nuo asmenybės – kaip plačiai geba matyti situaciją. Tačiau geras montuotojas visada gali papildyti pirminę režisieriaus idėją. Daug priklauso nuo asmeninių gebėjimų, įgūdžių ir siekių, bet geriausiai darbą gali atlikti bendraminčių komanda.

Ar geras fotografas gali būti operatoriumi?

Dažnai gero fotografo video kūryboje galima įžvelgti fotografiškų kadrų, bet tai nebūtinai yra blogai, atvirkščiai – tai gali suteikti kūrybai savotiško žavesio.

Kaip pelnote vyresnių arba nusipelniusių aktorių pasitikėjimą?

Mes gerbiame visus savo klientus, stengiamės rodyti pagarbą bei nuoširdumą, bendrauti betarpiškai, neakcentuojant amžiaus cenzo. Taip pat labai žavimės vyresnio amžiaus žmonėmis, nes manome, kad jie turi sukaupę daug patirties, daugybę įdomių istorijų, tai gal ir tie žmonės jaučia simpatiją ir atsako mums tuo pačiu.

Ką davė bendradarbiavimas su “Labaiteatru”?

Smagių nuotykių, galimybę “išspausti maksimumą”, turint nedidelius finansinius resursus, šiltą ir jaukią bičiulystę, kai gali kalbėtis ne vien apie projektus, bet ir apie gyvenimą. Paulinai net teko įgarsinti spektaklio reklamą, vadinasi, bendradarbiavimas su “Labaiteatru” mums davė ir smagias naujas profesines patirtis.

http://nepilkas.lt/

0

Krepšelis